Det årlige seminaret om medkamentfri birøkt og varroaresistente bier holdes søndag 23. mars. Hold av dagen i kalenderen!
I år holdes seminaret på Husebylåven. Adressen er Husebyveien 28, Skedsmokorset (Skedsmo bygdemuseum).
Program:
Introduksjon og info ved Rune Johannessen. Rune har hatt troen og viljen til å hjelpe med å fremme Terje sitt arbeidet gjennom årtier. Lærer ved naturbruksskolen Hvam vgs. Underviser i naturbruk til elever med særskilte behov, samt ordinære elever i birøkt. Er engasjert medeier i Hauger gård med Inn På Tunet drift.
Arbeide for behandlingsfri birøkt ved Roar Øimo. Roar ble med i arbeidet for behandlingsfri birøkt da han startet med birøkt i 2014. Terje arbeidet med å bevise at det skulle være mulig å avle fram bedre egenskaper hos alle bier. Roar har siden 2020 vært en stor bidragsyter og leder i Hurdalsprosjektet. Med Melissa Oddie sitt engasjement gjennom Norbi våget flere i Hurdal å bli med på å bruke dronninger fra Roar uten å behandle.
Birøkt, immunforsvar, voks, prioriteringer og bevisste valg ved Tone Bryn. Tone er farmasøyt, har doktorgrad i immunsystemet. Sa opp jobben som som forskningsdirektør for å jobbe med bier og har utviklet/ produsert sunn hudpleie. Flyttet fra Asker til Styrvoll gård i Vestfold.
Birøkt og hagebruk i økologisk forstand, beredskapsmessige og som hobby. Kristian Juel Røysland Cand.mag i natur-helse og miljøfag,naturfilosofi og regulatorisk toksikologi- læren om giftstoffer.
Facebook: Juels Hagebruk og Birøkt
Better-B prosjektet NORBI. Vil gjøre egne erfaringer om hvordan avle fram sterkere bier. Kunnskap som vil deles med medlemmer og andre interesserte. Samarbeidsprosjekt EU og EU-finansiert . Forsøksbigården og hvorfor arbeidet er viktig ved Linn F. Groeneveld fra NORBI. Dr. Scient i biologi og prosjektleder.
Åpen yngelråte ved Tor Øvrum. Tor er næringsbirøkter og ble pålagt å sanere og destruere alt av bier og bimatriell etter påvisning av smitte i 2 av totalt 5 bigårder. Han vil fortelle om sine opplevelser og erfaringer. Mentalt, arbeidsbyrden og økonomisk påkjenning.
Dagrun Rommen og Ann Margaret Grøndahl fra Mattilsynet vil fortelle om sin rolle med håndhevelse av regelverk og hvordan regelverk blir til. Informere om arbeidet med åpen yngelråte og om det kan bli endringer i regelverk ut ifra observasjoner og erfaringer gjort den senere tid.
Påmelding og betaling i LetsReg. Kr 450 i deltakeravgift.
Arrangører: Nedre Romerike Birøkterlag og Oslo og Akershus Fylkesbirøkterlag
Lenke for påmelding via LetsReg kommer snart på denne siden.